Ştii ce este Zapper?

Ştii ce este Zapper?
 

Terapia transdermică cu magneziu

Magneziul este al patrulea cel mai întâlnit mineral în organism şi este esenţial pentru o sănătate bună. Magneziul (Mg), număr atomic doisprezece, este un element esenţial pentru funcționarea normală a sistemelor nervos şi cardiovascular. Din păcate, deficitul de magneziu este una dintre cele mai des întâlnite probleme nutriţionale în ţările industrializate de astăzi. Acest deficit este rezultatul unor practici agricole, tehnicilor de preparare a produselor alimentare şi tendinţele dietetice.

Mai multe informaţii despre ulei de magneziu: Ulei de magneziu

Continuă...

Doza zilnică recomandată azi (DZR) este de 6 mg / kg / zi, ceea ce se traduce prin 420 mg pentru un om cu o greutate de 70 Kg. În ciuda acestui fapt, s-a estimat că adulţii au medie mult mai scăzută decât această cerinţă. Consecinţele asupra sănătăţii sunt aproape catastrofale. Magneziul este necesar pentru metabolismul de carbohidraţi, grăsimi şi aminoacizi. Este esenţial pentru funcţiile muşchilor şi a nervilor, precum şi pentru formarea oaselor și a dinților. În general, contracarează şi reglează influenţa calciului.

Fructe cu coajă lemnoasă - o sursă naturală de magneziu

Legume - o sursa naturala de magneziu

Surse bune de magneziu includ cerealele integrale, nucile, untul de arahide, bumbacul, arahidele şi făina de soia, legumele verzi și condimentele. Este mai bine să iei magneziul din alimente, decât din suplimente, deoarece la doze mari au un efect laxativ - metoda organismului de a preveni nivele toxice. Dar, din păcate, trebuie să ne împăcăm cu ideea că valorile alimentare ale magneziului sunt în scădere în ultimii cincizeci de ani, ceea ce face extrem de dificil să primim tot ceea ce avem nevoie din alimente. Asociația Internațională Medicală Veritas recomandă un sistem de terapie transdermică cu magneziu care rezolvă problemele evidente cu suplimentarea magneziului pe cale orală.

Marea Moartă - cu cea mai mare concentraţie de magneziu
Marea Moartă are un nivel ridicat de magneziu concentrare
şi este cunoscut pentru proprietatile sale de vindecare.

 

Deficitul de magneziu poate afecta aproape fiecare sistem al organismului. Din păcate, absorbţia Mg şi eliminarea lui depind de un număr foarte mare de factori, din care cel puţin unul merge de multe ori prost, conducând la un deficit de Mg, care poate fi manifestat prin multe semne şi simptome. A spune că magneziul este important în domeniul sănătăţii şi al medicinei înseamnă să îi subestimezi importanța, pentru că este necesar în mai mult de 300 de reacţii biochimice care se produc în organism. Mg este extrem de important pentru metabolismul Ca, K, P, Zn, Cu, Fe, Na, Pb, Cd, HCl, acetilcolină, şi oxidului nitric (NO), pentru multe enzime, pentru homeostazia intracelulară, pentru activarea tiaminei şi, prin urmare, pentru o gamă foarte largă de funcţii critice ale corpului.

Magneziul este un element deosebit de important pentru medierea funcţiilor vitale ale sistemelor nervos și endocrin; el ajută la menţinerea în parametri normali a funcțiilor musculare și nervoase, păstrează constanța ritmului cardiac, susţine un sistem imunitar sănătos și menține oasele puternice. Magneziul ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, menține presiunea normală din sânge şi este cunoscut ca fiind implicat în metabolismului energetic şi în sinteza de proteine. În nucleu, mai mult de jumătate din magneziu este strâns asociat cu acizii nucleici şi mononucleotide.

Magneziul există în organism, fie sub forma ionilor activi, fie sub forma unor  grupuri inactive legate de proteine sau alte substanţe. Mineralele, în general, sunt mai importante decât alți nutrienți, deoarece vitaminele, enzimele și aminoacizii, precum şi grăsimile şi glucidele, au nevoie de ele pentru activitate. Sunt 17 minerale care sunt considerate esenţiale în alimentaţia umană şi, dacă există un deficit al doar uneia din acestea, echilibrul întregului sistem poate fi dat peste cap. Deficitului unui singur mineral poate avea un impact negativ asupra întregului lanţ de viaţă, făcând ca alți nutrienți să fie ineficienți şi inutili. Magneziul este unul dintre mineralele-cheie de care avem nevoie în cantităţi relativ mari. Cerinţa zilnică recomandată de magneziu în dieta omului este între 280 şi 350 mg pe zi, cu toate că unele studii au arătat o cerinţă zilnică de până la 500 mg pe zi sau mai mult, în funcţie de greutatea corporală a individului.